note NL
29.07.2019
Oproep inzending BREEDBEELD Kortfilmfestival

Het BREEDBEELD Kortfilmfestival verhuist voor haar zevende editie naar De Studio in Antwerpen en breidt uit tot een driedaags festival, van 8 tot en met 10 november. Binnen het festival komen zowel fictie, animatie als documentaire aan bod in thematisch gecureerde filmluiken. Voornaamste voorwaarde voor de BREEDBEELD competitiefilms is dat ze in eigen beheer werden gemaakt, zonder VAF-ondersteuning en niet in opdracht van een productiehuis of een zender. Voor de winnaars in de verschillende categorieën ligt er telkens een cheque van €1000 klaar. De UFK-UCC en de UPCB-UBPF zullen de prijs van de kritiek uitreiken.

Een film inzenden is gratis en kan tot 6 oktober. Meer informatie vind je hier.

Naast de vier eigen blokken met competitiefilms nodigt BREEDBEELD de Antwerpse filminitiatieven Kortfilm.be, De Imagerie, Because We Are Visual, Ongezien Kort, Hakuna en Filmmagie uit om binnen het festival een eigen programma samen te stellen.

Naast de films vinden er nog allerhande evenementen plaats. Zo wordt op 8 november de eerste editie van De Nacht van de Jeugdzonde georganiseerd, gecureerd door Jan Verheyen. De Nacht programmeert kortfilms uit het begin van de carrières van Erik Van Looy, Jonas Govaerts, Tim Mielants, Pieter Van Hees, Patrice Toye, Felix Van Groeningen, Frank Van Passel, Hans Herbots, Lars Damoiseaux en Sven Huybrechts. Verheyen gaat na de films in gesprek met de cineasten over het creatieproces van hun kortfilms.