Anna Franziska Jäger

Anna Franziska Jäger (1996) is a Belgian actress, performer and theatremaker, currently finishing her Drama master at KASK / School of Arts Ghent. Together with Nathan Ooms she created the pieces As A Matter of Fiction (2018) and Some Things Last A Long Time (2019). In 2009 she made her film debut in My Queen Karo (2009) by Dorothée Van Den Berghe. More recently, she figured in Cleo (Eva Cools, 2019).

Ari Asters Midsommar

Anna Franziska Jäger, 2019
ARTICLE
25.09.2019
NL

Na zijn geprezen debuut Hereditary (2018) maakt de Amerikaanse filmmaker Ari Aster met Midsommar dit jaar weer een veelbesproken horrorfilm. Zijn tweede langspeler is vooral opmerkelijk door de afwijzing van klassieke, gijzelende horrortechnieken en de trouw aan een eigen logica, door de regisseur zelf omschreven als “hiding in plain sight”. Toch blijft het doel van deze logica ambigu.

Anna Franziska Jäger, 2018
ARTICLE
31.10.2018
NL

Ik zou graag enkele gedachtes delen die zich vormden na een aantal ervaringen met het acteren voor een camera. Deze ervaringen zijn heel specifiek en persoonlijk, maar hebben volgens mij de mogelijkheid om een algemener begrip te schetsen van acteren voor een camera en zelfs film en theater in het algemeen. Aan de hand van persoonlijke ‘waarheden’ kwam ik tot een paar verzamelbegrippen die werkzaam kunnen zijn wanneer we over acteren trachten te spreken.